Thursday, July 14, 2011

Nasi padang Sararaso

Korang pernah makan nasi padang tak?
Bukan makan nasi kat padang tapi nasi padang, makanan nasi ni famous kar Indonesia first time makan dulu pun masa pergi Tanjung Pinang. Mula mula tu macam "eh ape nih saya tidak minta yang ni, yang ni juga enggak mau buk, mau nya hanya ini kok, lain nya ibu simpan yaa" tak sempat ibu tu nak angkut balik papa ella jawab "enggak apa apa tinggalkan aja disini" terus ella cakap kat papa ella "pa kan kite takboh lauk nih suruh ah ye ambik balik, sayang ke dia kekgi ye buang" papa ella jawab "kalo takboh makan tinggal je lah doksohcare kekgi ye dok kire lah ye ambik sipang balik" kemaluan ella disitu.

yelah mana nak tau kan memang macam tu cara makan hidang kat sana, orang kampung sejati dari Mesia gini lah rupanya..=p

Sekali hidang lauk adalah dalam 15 lauk tapi semuanya dalam kuantiti yang siket la, kalo nak tambah boleh je mintak lagi takde masalah korang makan korang bayar kan bukannya taknak bayar.. Paling best sambal cili hijau kot nama je cili tapi pedas lite lite je mameng sedap siap terfikir kalo bungkus balik Terengganu agak agak basi tak.

Kat Mesia nih mana lah nak cari nasi padang yang marveles macam kat Indon sana eh.. Yang lauknya sebijik macam kat sana.. Telan air liur lah pulak.. Haisssh... *Paaaa bila nok g lagi nih.. Buleh shopping lalu seroung.. 

Saja nak menguji tahap terliur korang jadi dengan suka citanya ella tunjukkan lauk lauk nih, kalo korang tengah lapar memang molek sangat lah tengok terus kenyang.. kekekeke..

pa get ready baca doa kazen senget boleh nak pose dulu

pa dah kenyang kazen senget mintak nak makan lagi. eh oppps!


dua tiga entry nih cerita pasal makanan je kan.. perot oh perot~

0 comments:

Post a Comment

Cakap memolek neh.. trime kasih ^_^