Monday, July 23, 2012

Levi's Fall Winter 2012 Collection

Assalamualaikum!


Maafkan saya sebab terlalu sibuk dengan tugas hakiki sehinggakan entri penting ni terabai. Sorry choon dan sarah *kelipkelip mata* so haritu saya dijemput untuk hadiri pelancaran koleksi baru Fall and Winter dari Levi's. Dengan bertemakan GO FORTH | THIS IS A PAIR OF LEVI’S koleksi terbaru ini sememangnya memikat hati, tak pernah tak memikat hati kalau sebut Levi's.


Unik betul background dia siap ada basikal. Basikal betul pulak tu dia gantung cung! cung!


Dan berusahalah saya mengunprivatekan twitter untuk event ni semata nak tuit kasi keluar kat board nih hahahaha.


Lama punya tunggu siap adik adik hantor makanan kemain rajin lalu hulur. Cakap ngap cakap ngap isk isk akhirnya tibalah keluarlah juru cakap Levi's Joleyn Chin.

juru cakap Levi's Joleyn Chin yang comel 

Sebut untuk koleksi baru haruslah ada macam-macam jenis, hah meh tengok untuk koleksi LEVI’S® TAPER 511 , 520, 508 and 562 FOR MEN ada beberapa jenis iaitu

511 Slim Taper
The jean offers a slim fit through the thighs and legs waist with a slight leg opening. It is available in basic black, polished gray and dark blue in addition to the clean, worn wash. Most of the 511 fits are made with cotton and spandex blend for added comfort.

520 Extreme Taper
The waist of this jean is oversized and meant to be worn low and slouchy on the hips to sit below the waist. More relaxed at the seat, the leg tapers to a super skinny opening.

508 Regular Taper
Hanging on the hip, this jean features a slim fit from waist to thigh and a tapered, skinny leg. Without being too slouchy at the top or too skinny at the leg opening, our new 508TM Regular Taper is defined by a modern slim tapered fit.

562 Loose Taper
Featuring a looser and higher rise, this jean sports a low-hanging fit on the hips with a slightly tapered leg.

Retailed harga pula between RM189 to RM399 di semua Levi’s ® Stores seluruh negara.








Bila ada koleksi lelaki semestinya ada koleksi untuk gegirl pulak. Untuk gegirl koleksinya terdiri daripada NEW LEVI’S® CURVE ID BOOTCUT SKINNY, CUT WITH GRACE. Meh usha apa yang ada untuk gegirl

Slight Curve – Gracefully Straight
Slight Curve is designed to define a woman’s waist while accentuating her curves. If jeans fit in the hips and thighs but are too tight in the waist, a woman should try the Slight Curve.

Demi Curve – Elegantly Hourglass
Demi Curve is designed to flatter a woman’s waist while smoothing her shape. If jeans usually fit in the waist but don’t flatter the figure, a woman should try the Demi Curve.

Bold Curve – Beautifully Curvy
Bold Curve is designed to hug the waist without gapping or pulling. If jeans fit in the hips and thighs but gap in the back, a woman should try the Bold Curve.

Bootcut Skinny
A timeless classic, reinterpreted with a figure hugging fit making it flattering for all body shapes. Fitted through the waist, seat, thigh, down to the knee and then it goes into a slimmed bootleg opening.

Classic Bootcut.
This jean sits below the natural waist and features a silhouette that is slimming from the thigh, and gradually widens at the knee down to the bootcut leg opening. Pair them with a pair of heels & rock the world.

Mini Boot Legging.
For women who love low rise and a pair of super skinny jeans that literally hugs and embraces your curves, the collection features an ultra stretch denim with enough room in the leg opening for a more comfortable and polished look. A must have if you want something that feels like second skin!

Skinny Low Twist Boot.
This unique bootcut features a twisted forward inseam that gives the illusion of longer legs with a low rise feature on the waist. The twisted inseam is definitely something you would want to add into your wardrobe for just that needed edge.

Yang pasti harganya bermula RM229 dan boleh didapati seseluruh Levi’s ® Stores. 







Dan akhir sekali di runway haruslah bergambor secara beramai-ramai, pheeewet yang lima dari kiri awak kiut lah. eh!


Tidak ketinggalan para blogger runway huahuahua usaha okay tunggu semua habis nak bergambor kat runway, tak jadik model Levi's jadik model belog pon jadik ler :p


Dari kiri Nisa, Kak Lily, Zuriey, Jard, Kak Ina, Jess & Kak Anne

Sunday, July 15, 2012

Pemenang Contest Nando's Minggu 4 : We Grill Champion

Assalamualaikum!


Yeay akhirnyaaaa tamat sudah cabaran contest nandos selama 4 minggu ni. Alhamdulillah berjaya ke penamat juga walaupun saya bizi kemain sehinggakan blog pun saya pandang sipi-sipi je. Saya nak karang banyak-banyak pon tak boleh sebabnya esok saya final exam. Final exam paling last InsyaAllah bagi degree level jadi sebelum saya umumkan pemenang marilah sesama kita berdoa agar saya mendapat A bagi kedua-dua subjek yang saya bakal hadapi minggu ini. Eh sempat lagi mintak korang tolong doa hahahaha :p


Jadi peserta untuk minggu ke 4 ni ada tiga orang. 






Dan semua jawapan yang diorang kasi sangat kreatip. Tapi ada seorang yang kasi jawapan buat saya gelak kehkehkeh. Saya bajet korang dah tahu kot saya cakap siapa peserta tu. Maka dengan ini saya umumkan bahawa Hidayu Zamani awak merupakan Pemenang Contest Nando's Minggu 4 : We Grill Champion. Saya gelak sebabnya boleh dia samakan si Barci dengan si Apek gol keeper Kelantan tu *mata kekiri kekanan*, saya rasa Barci lagi hensem kot dari Si Apek tu. 

Jadinya tahniah Hidayu kerana berjaya memenangi 1 x Nando's Peri Platter (for 4pax) bernilai Rm62, saya akan contact anda nanti yer, hadiah anda akan dapat selepas 20 Julai 2012.


Pesanan untuk semua pemenang Minggu 1 hingga Minggu 4, saya akan emailkan kepada anda semua setelah hadiah berada ditangan saya okay. Selagi tak email tu maknanya sila tunggu okay, jangan datang serang saya pulak hahahahaha.

Friday, July 13, 2012

Pemenang Contest Nando's Minggu 3 : We Grill Champion

Assalamualaikum!



Maafkan saya sebab terlambat umumkan pemenang bagi Minggu 3 bertemakan Tiru Gaya Harry Kok. Saya kelibut *ayat pendek bagi kelam kabut* sangat dengan urgent interview dan final exam jadinya memang saya abaikan terus apa yang tak berapa nak penting ni. Kepala fokus kat interview je huhuhu. So ada 2 orang peserta untuk minggu ni dan peserta pertama adalah:-



NAMA: Nur Ilhani binti Ab Halil


Dan peserta kedua pula adalah


NAMA: Hazlinda binti hazman
TWITTER : lyndaji


Dengan cepat, pantas, keputusan muktamat dan rasminya setelah mendapat mendapat undian daripada seorang yang lebih arif mengenai gambar maka pemenang untuk Contest Nando's Minggu 3 : "We Grill Champions" adalah Hazlinda binti Hazman. Tahniah kerana berjaya memenangi
1 x Nando's Peri Platter (for 4pax) bernilai Rm62, saya akan contact anda nanti yer, hadiah anda akan dapat selepas 20 Julai 2012 yakni selepas tamat minggu ke empat. So esok jangan lupa contest Minggu ke 4 Nandos We Grill Champion sudah bermula dan akan berakhir jam 6 petang nanti. Siapa nak menang jangan lupa join okay! Good Luck!

Monday, July 9, 2012

Contest Nando's Minggu 4 : "We Grill Champions"

Assalamualaikum!


Yayersss.. Tibalah minggu terakhir Contest Nando's "We Grill Champions", siapa yang tak menang lagi dari minggu sebelum-sebelum ini boleh mencuba peluang terakhir untuk menang dalam minggu ini. Mana tahu tuah korang pada minggu keempat ni. So untuk minggu last ni pun sama jugak korang kena tengok dua (2) video kat bawah ini dan jawab task yang saya berikan.


Video 1
video

Video 2
video



Task untuk minggu terakhir ini adalah nyatakan dengan penuh kreatif:

1) Siapakah yang korang rasa layak untuk memenangi cabaran We Grill Champions ini? adakah Harry Kok ataupun Macho Kai? dan mengapa beliau patut memenangi cabaran tersebut.


2) Mengapakah anda sukakan Nando's dan siapakah yang anda akan bawa bersama untuk menikmati hidangan Nando's Peri Platter untuk 4orang tersebut.




Syarat-syarat bagi Contest Nando's Minggu 4 : "We Grill Champions":-

1) Segala keputusan adalah muktamad. Sebarang perubahan tertakluk kepada pihak penganjur.
2) Tinggalkan jawapan anda di bahagian komen entri ini lengkap beserta Nama penuh, Email, URL blog & Twitter handle. Ingat! tinggalkan details penuh anda, sekiranya gagal penyertaan anda akan dibatalkan secara automatik bagi memberi keadilan kepada semua peserta *Saya akan publishkan semua jawapan selepas tarikh tutup*
3) Tarikh tutup untuk Contest Nandos Minggu 4 : "We Grill Champions" adalah 13 julai 2012 Jam 6 ptg.
4) Setiap seorang hanya boleh tinggalkan satu komen sahaja, jika terlebih saya akan pilih jawapan yang pertama disubmit sahaja mengikut waktu dihantar.
5) Setiap minggu saya akan pilih seorang (1) pemenang, jadi akan ada 4 pemenang sepanjang contest ini berlangsung.
6) Hadiahnya adalah berupa 1 x Nando's Peri Platter (for 4pax) bernilai Rm62.
7) Peserta mestilah mempunyai account blog ataupun twitter.



Kalau ada pertanyaan sila tinggalkan komen ataupun mention di twitter saya @ellaNadj okay. Selamat Berjaya! 

Friday, July 6, 2012

Contest Nando's Minggu 3 : "We Grill Champions"

Assalamualaikum!


Sudah masuk minggu ke 3 untuk contest "We Grill Champions". Siapa yang terlepas untuk masuk dan menang bagi minggu 1 dan minggu 2 boleh masuk untuk minggu ke 3 ini. Untuk minggu ke 3 ni korang perlu Tiru gaya Harry Kok yeay! Korang suka posing kaaaan, nah sekarang posing lah sepuas hati hahahaha.


video


Macam mana nak tiru gaya Harry Kok? Senang aja, korang cuma perlu tengok video diatas dan cari pose yang korang nak tiru lepastu snap gambar. Senang sangat kan, takat pose depan kamera semua pun pandai, siapa yang cakap tak pandai memang pentipu tau, memory henpon penuh gambar korang posing memanjang je kaaan betul dok? jadi sesuai sangat korang join contest ni hehehe.


Ok ok contoh pose adalah seperti 2 keping gambar kat bawah ni, gambar tu pun saya ambil daripada video kat atas ni, so kalau korang nak tiru gaya Harry Kok selain daripada 2 contoh gaya yang saya kasi ni pun boleh, yang penting gaya yang korang tiru tu adalah gaya Harry Kok dari dalam video, gaya selain dari dalam video adalah tidak diterima. Korang kena tiru gaya si Harry Kok ni mengikut kreativiti korang masing-masing, nak tambah rambut afro ke, nak buat rambut tochang ke, nak makeup seploh inci ke, tak kisah janji yang utama ada rupa gaya Harry Kok. Selebihnya terpulang pada korang semua. Kalo korang malu suruh lah adik ke, abang ke, kawan ke tak menjadi masalah janji gambar tersebut adalah hak milik mutlak korang. Kalau korang ciplak gambar sesiapa saya tidak akan bertanggungjawab diatas sebarang tindakan yang mungkin dikenakan oleh pemilik asal gambar tersebut huhuhu


Gaya No 1




Gaya No 2



Untuk menentukan pemenang bagi contest ni saya akan minta seseorang yang lebih pakar daripada saya untuk memilih pemenang. Mungkin lecturer saya ataupun universiti mate saya dari bidang multimedia kreatif ^.^


Syarat-syarat bagi Contest Nando's Minggu 3 : "We Grill Champions":-


1) Segala keputusan adalah muktamad. Sebarang perubahan tertakluk kepada pihak penganjur.
2) Gambar yang paling kreatif dan menarik perhatian adalah pemenang bagi Contest Nando's Minggu 3 : "We Grill Champions".
3) Tarikh tutup untuk Contest Nandos Minggu 3 : "We Grill Champions" adalah 6 julai 2012 Jam 6 ptg.
4) Emailkan gambar korang kepada ellanadjla@gmail.com dengan subjek Contest Nando's Minggu 3 : "We Grill Champions" beserta Nama penuh, Email,  URL blog (jika ada) & Twitter handleIngat! tinggalkan details penuh anda, sekiranya gagal penyertaan anda akan dibatalkan secara automatik bagi memberi keadilan kepada semua peserta *Saya akan uploadkan semua gambar di blog selepas tarikh tutup*
5) Setiap penyertaan hanya boleh menghantar satu keping gambar sahaja.
6) Setiap sorang hanya boleh menghantar satu penyertaan sahaja. *Kalau ada yang hantar lebih saya akan pilih gambar yang pertama sahaja*
7) Gambar yang dihantar mestilah hak milik korang sendiri ataupun telah mendapat kebenaran pemilik asal gambar tersebut. Sekiranya korang didapati mencuri/mengambil hasil kerja orang lain, pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab diatas sebarang tindakan yang mungkin dikenakan oleh pemilik asal gambar tersebut.
8) Setiap minggu saya akan pilih seorang (1) pemenang, jadi akan ada 4 pemenang sepanjang contest ini berlangsung.
9) Hadiahnya adalah berupa 1 x Nando's Peri Platter (for 4pax) bernilai Rm62.
10) Peserta mestilah mempunyai account blog ataupun twitter 


Kalau ada pertanyaan sila tinggalkan komen ataupun mention di twitter saya @ellaNadj okay. Selamat Berjaya!

Thursday, July 5, 2012

Watsons - Watch out for our superheroes appearance!

Assalamualaikum!



crocs 1Malaysia Mega Sale Carnival

Assalamualaikum!


Just nak share email yang saya dapat sebab saya tahu korang suka bila bab sales kaan. Sekarang sales crocs, siapa mau boleh terjah outlets diorang.



Promo start 15 Jun 2012- 2 September 2012 *boleh cari kasut raya :p

Wednesday, July 4, 2012

Durian Kuning Rm 5

Assalamualaikum!




Nak beli bebanyak sorang makan jadi beli lah yang cam gini aje, nasib baik sedap :) siapa nak makan durian meh lah ajak saya juga kesian kat saya takde geng kalo makan sensorang takdek feel langsung tsk tsk tsk. Tapi minggu lepas saya baru beli 3 bijik duyan dan saya makan atas katil sensorang sambil tengok tv lepastu nak tidur mengelupur panas hahahaha padan muka sendirik! makan tak henggat donia sangat rasakan.

Tuesday, July 3, 2012

TooWooMBA Deli & Meats

Assalamualaikum!


Lately ni saya suka sangat cerita pasal makan-makan macam nak tukar jadi food blogger je rasa, yelah siapa tak suka makan kan, semua orang suka lagi-lagi kalau free lagi lah berkocak lemak tepuk tangan nak menternak #eh apekbenda pepatah saya tulis pon tak tahu lah hahahaha. Arini saya nak verita pasal TooWooMBA, korang pernah dengar tak? Actually namanya TooWooMBA Deli & Meats pelik bebenor kan tapi yang pelik tu saya suka, macam saspen je adahal dasar tak sabar nak melantak hahahahaha.


So ni pun saya beli deals saya kan gila deals sekarang, pantang ada deals makanan laju aje tangan klik klik beli. Yelah dah deals tu diskaun 50% 70% mau tak gatal tangan saya klik bayor *salahkan deals* kali ni saya beli berapa ringgit jangan tanya saya siyes lupa. Belek blog kot kot ada share dengan korang tapi takdek, mungkin masa tu saya kedekut jadi saya tak share, eh tak tak saya malas kot time tu *kaver diri takot kena cop kedekut* hahahaha



Suasana kedai ni sebijik macam rumah tepi laut kat oversea, fully kayu sampaikan meja kerusi pon kayu, nasib baik gelas masih kaca kalo kayu jugak menangis nak minum hahahaha tapi kagum saya tengok sebab cantik. Ada jugak kedai kat Malaysia cantik gini, kalaulah rumah saya nanti boleh buat camgini harus satu rumah saya pasang ekon hahahaha.


Disebabkan deals tu untuk 2pax maka bertuahlah insan yang saya bawa itu huehue. Saya order satu set daging satu set ayam, jadi boleh merasa apa yang specialnya antara ayam dan daging. Meja saya no 8 dekat dengan dapur, jadi boleh tengok lah api terbang time diorang bakar beger tu, heksited okay nak snap api terbang sekali hambik ko sampai ke sudah tak berjaya. Mana nak berjaya sibuk duk belek menu nak order makanan lain lagi last-last tak order pon T____T 

Clear glass kitchen, boleh nampak chef tengah bakar makanan korang
cappuccino tabur
Sambil duk pokpet air sampai, saya order cappuccino, sprite dan coke sebab air tak termasuk dalam deals jadi kena bayorlah yang ini. Harga untuk ketiga air ni dalam Rm13++ gitu. Air saya order 3 sebab tak cukup, saya telan air tu macam air terjun sekali sroooottt dah separuh huehue.


Bila burger tiba apalagi sediakan henpon snap-snap, pastu orang kat kedai pelik saya tak hehabis duk ambik gambar, sambil ambik gambar sambil mulut duk cakap *tapi perlahanlah, gila ko nak cakap kekuat femes sangat ke ko tu.. hahahaha* "maaplah saya ni blogger jadi kenalah ambik gambar, bahan hapdate blog" padahal takdek orang pedulik pon sendiri feeling perasan hahahaha

Burger Ayam comes with giant fries

yummssss yummsss

Burger daging + giant fries

Nampak tak sangat juicy *telan airliur*

Presentation dia menariklah bagi saya, sebab saya sendiri teruja nak rasa. Nampak daging dengan ayam dia sangat juicy dan lembut, dan memang betul pun sangat sangat lembut. Saya potong dengan pisau biasa je pon lepas takdek tersekat-sekat. Rasa dia pun sangat unik, kiranya memang korang takkan rasa daging dengan ayam dia kat kedai lain. Saya syak tu mungkin resepi rahsia diorang, sebab daging tu bebetul lembut, saya nak makan pun sayang takut habis cepat hahahaha.


usaha saya potong dua nak buktikan ke"juicy'an" nya

Okay yang daging lupa nak potong dua untuk bukti, half way baru teringat huehue

Set yang saya beli tu sekali dengan salad, so lepas makan beger bolehlah hilangkan rasa sendat perut dengan salad. Yang salad ni pun rasanya sedap, nampak macam salad biasa tapi rupanya ada sos special jugak diorang gaulkan sekali. Memang tumbs up! saya sukaa sangat sampai saya rembat partner saya punya salad jugak sampai habis, dasar perot tak pernah kenyang hahahaha

salad with special sauce

If korang nak merasa boleh datang kat kedai diorang di 

TooWooMBA
G3A, PV 128 Platinum Mondrian, Jalan Genting Klang, Setapak, 53000 Kuala Lumpur
 Mon - Sun:11:00 am-11:00 pm 
03-4131 9006
 Atau LIKE fb diorang

Kalau korang nak datang ramai adalah lebih baik korang call dulu untuk booking, kang datang tetiba full frust tertonggeng pulak kang. Saya rekomen korang untuk try burger diorang, sedap sangat lagi-lagi yang daging yumms.
 

Tak boleh tinggal muka teruja saya *telan airliur lagi*

Sunday, July 1, 2012

Pemenang Contest Nando's Minggu 2 : We Grill Champion

Assalamualaikum!



Phewwww watamat sudah untuk contest minggu ke 2 Nandos We Grill Champion. Sebenarnya ingat nak buat gempak sikit pemberitahuan pemenang tapi eden tak larat sudaaa mau pikio idea, penat berjalan pergi career fair tak abis lagi. Nanti bersambung pulak minggu ni ada 2 lagi acara coming rezeki blog, walaupun blog saya tak sehebat blog orang lain tapi saya bersyukur dengan setiap rezeki yang saya dapat, mungkin masa untuk saya belum tiba jadi saya kena berusaha hiyak huk hak hik :p


Eh melengcong lak hehehehe. Stret to the point pemenang untuk Minggu 2 Nandos We Grill Champion adalah


Baik punya dia bajet masa, lagi lima minit tutup contest dia shot comment. Tahniah yuk berjaya memenangi 
1 x Nando's Peri Platter (for 4pax) bernilai Rm62, nanti saya akan contact anda yer, hadiah anda akan dapat selepas 20 Julai 2012 yakni selepas tamat minggu ke empat. So esok jangan lupa contest Minggu ke 3 Nandos We Grill Champion bermula. Siapa nak menang jangan lupa join okay! Good Luck!