Thursday, April 21, 2016

Expecting A Baby Part 1

Assalamualaikum!




 Kawen january 2014 berjimba situ sini dengan laki bina kerjaya kumpul duit hidup roller coaster buat itu ini apa yang kitaorang suka tanpa pening kepala pikir soklan soklan orang

"eh tak dok baby lagi?"

"bila nok ada baby ni?"

"brape lama doh kawen xdok anok lagi?"

grrrrrrr ape motip pun tak tau nak tanya soklan gitu.. nasib baik bab tu kita tak sensitip kalau tak memang dah gi fire jugak 😠
ajal maut jodoh anak kaya miskin semua bukan kita yang lukis atas kertas kalau dah rezeki kita buat acane pun itulah rezeki kita ni tak sibuk duk bertanya macamlah kita ni tau bila nak dapat rezeki huhuhu
peliknya yang bertanya tu semua golongan nenek kebayan mulut puaka kata dah makan asam garam dulu sepatutnya paham lah bab rezeki yang tuhan nak kasi
manusia manusia

Then bila tahu expecting ni sibuk pulak bertanya

"baby laki ke pempuan?"

"berat baby berapa kilo dah?

"macam mana boleh lekat?"

aiyooo penat lah nak menjawab
ella bila dapat soklan bebanyak cemgitu terus buat muka kalo tak paham jugok terus kasi alasan nak g toilet muahahaha

Mula-mula suspek pregnant masa time sibuk setting raya office kat dewan besar bila geng geng sibuk duk borak nak ganti puasa
maka dengan bangga ella kasitau ella tak payah ganti tahun ni sebab piyed kasi cuti sebulan kekeke
masa tu tak tahu lagi pregnant yelah sibuk kerja konon stress lah punca utama tak piyed then member-member suruh pergi check up, masa tu baru terpikir "acane eh kalu bebetul pregnant?"
balik rumah tak kasitau hasben lagi dediam je sendiri sampailah satu hari tu tak boleh nak bangun tidur tak boleh nak naik tangga sebab sakit pinggang + bontot yang amat sangat
bajet diri ni wonder women takmo gi klinik check tapi disebabkan sakit yang amat sampai menangis baru relakan diri pergi klinik
call klinik hari jummat nak g check doc tak available so buat appointment hari sabtu pagi pukul 9
lepas melantak roti canai 2 biji terus g klinik
doc tak cakap banyak terus suruh baring scan perut terus nampak si tomato ni toink toink lompat
ooo suka ya awak tomato lompat dalam perut mommy
patut lah mommy sakit pinggang bawa awak 9 minggu dah rupanya
maka bila dah tahu tu tamatlah riwayat high heels ku cuma kurung moden je masih bertahan
lepas dah confirm  tu jadi marilah kita pergi ke Klinik Desa pulak bukak buku pink 😘

0 comments:

Post a Comment

Cakap memolek neh.. trime kasih ^_^