Wednesday, December 17, 2014

We are Now Open at Nu Sentral!

Assalamualaikum! 





More info please visit Bath & Body Works

Thursday, December 11, 2014

Voucher Contact Lense dari MrLens

Assalamualaikum! 
 
Mai mai mai,
Contact lense murah untuk semua..
Sila ambil code voucher dibawah okeh!
 
New Year Sales 

RM50 Voucher
Enjoy this merry season with a RM50 voucher on your next purchase before the end of this year. Merry Christmas and Happy New Year from all of us at MrLens

Voucher Code : ead5132e
Voucher Valid : Until 31st December 2014
Terms : With minimum purchase of RM300.

Wednesday, December 10, 2014

Alcatel OneTouch Flash Handphone Khas Untuk Selfie



Assalamualaikum!


Crystal White ke Gun Grey?

Crystal White ke Gun Grey?

Crystal White ke Gun Grey?

Pening kepala wei nak pilih mana warna mana satu sebab dedua pun cun. nak senang cite nanti tanya tuan empuya badan lah nak pilih mane satu. Actually aku plan nak kasi hadiah dekat mama nak gantikan henpon versi lama dia, yelah sekarang semua main slide slide aje cuma mama aku je still dok tekan tekan bila buka tepon.

Alang-alang Alcatel ada jemput ke pelancaran model terbaru henfon mereka ligat ler otak aku berpikir baik aku kasi henfon baru ni je kat mama. Spec dia pon tip top design pun tak kalah hokay.  Meh sini nak story panjang lagi pasal henpon baru Alcatel Onetouch nih..

Displaying Photo A.jpg
KL Kong, Country Manager, TCT Mobile Malaysia (3rd from left) unveiling the new ALCATEL ONETOUCH FLASH.

Displaying Photo B.jpg
KL Kong, Country Manager (3rd from left), Jeslyn Ng, Country Marketing Manager (4th from left) and Jason Khor, Business Development Manager (3rd from right) from TCT Mobile Malaysia with performers at the launch event of ALCATEL ONETOUCH FLASH.

Handphone terbaru dari Alcatel Onetouch ini diberi nama Flash. kenapa Flash? sebabnya ia diambil nama sempena kegilaan orang ramai ber #selfie kerana handphone pintar ini dicipta khas kaki selfie sekalian. Dengan camera depan 5 Mpxl HD dan kamera 13 Mpxl Full HD di belakang memang cun sangat lah.


ALCATEL ONETOUCH FLASH hanya 150g berat dan dilengkapi dengan skrin 5.5 "HD, selain itu menggunakan 1.4 GHz processor ternyata segala-galanya adalah ultra-cepat. Bateri pulak 3200mAh jadi boleh lah korang guna long lasting eh macam maskara pulok bunyi huehuehue. Selain itu Flash juga turut dilengkapi dengan Dual-frekuensi Wi-Fi yang membantu mengurangkan gangguan dan meningkatkan kelajuan penghantaran.

Displaying Photo C.jpg
KL Kong, Country Manager, TCT Mobile Malaysia (far left) taking a selfie with the ALCATEL ONETOUCH FLASH.


Oh yaa, Flash ini menggunakan perisian Android 4.4.2 KitKat. ONETOUCH FLASH akan mula dijual pada 12 Disember 2014 di Semenanjung Malaysia dan  15 Disember 15, 2014 Sabah/Sarawak dengan harga MYR 699 .

Displaying Photo E.jpg
Brand ambassadors promoting the #BEaFlasher campaign which include a range of selfie related activities for all Malaysians.




Sempena pelancaran itu, ALCATEL ONETOUCH juga telah bekerjasama dengan Hydraskins.com untuk memberi 50% diskaun bagi bagi pembelian kulit ALCATEL ONETOUCH dengan hanya memasukkan kod penebusan "BEaFlasher". Tempoh promosi ini sah hingga 31 Mac 2015 aje ya. Jangan lupa sudah beli terus tebus xpayah nak tunggu lelama.

Dah habis cerita pasal launching mari kita tengok rupa sebenar Si Alcatel OneTouch ni pulak.

Crystal White
Gun Grey


Untuk maklumat lanjut, sila layari fb AlcatelOneTouchFlash atau website Alcatel

Wednesday, November 26, 2014

Wedding Photographer & Videographer

Assalamualaikum!


Lama gila wei nak hapdate tapi tetap jugak tak terhapdate wuuuuu
Dari rumah takder internet sampailer rumah ader 8mb tetap jugak sendu nak hapdate nak kata kerja banyak keje kekadang je banyak ikut mood boss ni pun update kat opis secara terang-terangan penangan otak dah tepu nunggu waktu lunch.

Harini sesaje nak throwback gambor wedding 10 bulan 2 hari yang lalu yang tak pernah publish kat blog
Memula bajet nak tunggu gambo full dari photog sekali dah dapat haku peram jugok gambo hahaha
Makanya harini tengoklah gambo kami yang 2 keping ni duluan ya
Lenkali kalu rajin ku hapdate lagi :p

If ada pengantin tengah cari photographer atau videographer silalah contact diorang memang marveles hasilnya. 
Jikalau tanya pasal harga pulok yang pakej yang saya ambil ni saya boleh komen berbaloi dengan hasil yang dapat. Bukan nak showoff tapi nak membantu pasangan menentukan bajet diorang huhuhu.
Total untuk wedding saya photo + video adalah RM 5k++ itu tak termasuk traveling dan accommodation diorang ya. Jadi pepandailah korang bajet perbelanjaan memasing.

Ni 2 keping shoot by ibghani..
Suke sangat!

  


Official photog kami import khas dari KL : Muzaffar Kamal & Ibghani
Video pon kami import khas dari KL jugek : The Rafflesia

Tu aje nak throwback for now tata!

Wednesday, October 8, 2014

Setelah Sekian Lama

Sekian lama tak buka pun blog ni huhuhu
Konon dulu nak aktif balik sekali lupa terus hahaha
Menaip dari pejabat baru yang dah 4 bulan diduduki
Bertemu kawan - kawan baru yang serasi kekadang weng *mampuih kalo diorang baca nih :p
Alhamdulillah atas rezeki yang Allah swt  berikan
Alhamdulillah juga untuk rezeki Allah swt berikan kepada encik suami atas pekerjaan yang lebih stabil dikampung halaman
Alhamdulillah dia semakin mencintai bidang perguruan network yang memang sebati dengan jiwa
Alhamdulillah kami berdua gembira dapat menetap dikampung halaman secara kekal setelah sekian lama merantau
Semuanya rezeki yang Allah swt berikan kepada kami
Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah


Doakan jiwa saya masih ada untuk menulis berkongsi rasa jiwa



Ohoiiiiiiiii dah tamat waktu nak menjiwangness
Lepasni kita continue lagi yek
tata!


Thursday, May 29, 2014

Cerita Lama Baru

Assalamualaikum!


Lama gila dah tak update blogkan huhu
Macam dah give up nak update pun ada sebenarnya sebabnya macam-macam kot yang terjadi
Tahun lepas aje 3 kali kot bertukar kerja kahkahkah
Bukannya tak tahan ke hape tapi adelah sebabnya yang penting better offer semedang yang dapat itu yang lompat sana sini
Alhamdulillah rezeki nak kawenlah katakan
Tapi sekarang dah kawen 4 bulan dah kot kawennya
Cerita kawen semua tu nantilah bila rajin
Sekarang jadi housewife seminggu sementara nak berhijrah ke kampung halaman
Dapat keje barulah katakan keje baru lagi kahkahkah
Rekod weeeeeyyy tukar tukar keje nih hahaha
Keje terbaru nih Alhamdulillah rezeki mendirikan rumah tangga kata kau
Memang tak tukar tukar dah lepas ni, kalo ada angan-angan nak bertukar mau kene lempang free
Sampai sekarang pun tak percaya yang dah dapat keje idaman kelbu nih
Officially Ahad ni bermula tanggungjawab baru, cuma laki je akan masih di KL sementara waktu
Itu pon tak lama kot laki pon nak balik kampung
Gila kau nak pjj baru kawen kot mana boleh jauh jauh nak setepek aje hari hari hahahaha
Okay dah merapu nak sambung kemas barang esok dah last day di kolumpo
Lepas ni jadi kolumpo istana hinggap je


tata!

Saturday, April 12, 2014

Sudah Lama

status bertukar

rumah baru

kerja baru



masa untuk kembali ke dunia blog!