Wednesday, November 11, 2015

Sehingga Kini

Assalamualaikum! 


Lamanyaaa tak update blog walopon sebenarnya buka je blog orang lain baca review itu ini tapi nak buka blog sendirik ya ampuuun malas yang amat huhuhu

Lagi lagi dengan keadaan sekarang yang kerja tak menentu sangat.. Kekadang kena pergi outstation within short notice memang tak ler nak buka blog pastu buat sesi luahan perasaan kaaan.. Minggu lepas baru je balik dari kolumpo lepas berkampung kat sana seminggu demi Pesona Terengganu.. Ko tengok gigih tak bekerja sampai seminggu duduk berumah kat quality hotel huehue.. Tapi takpe roti canai dengan mini croissantnya sedap hahahaha selama 6 hari duduk hadap mende tu aje tetiap pagi.. Sekarang pulak tengah bawak sikecik dalam perot lagi ler sedap makan apa pun nampak sedap :p

Oh ya disebabkan dah berkurun tak hapdate blog maka terlepaslah nak story macam-macam menda like eh tetiba dah pregnant pastu tetiba pulak dah dapat kunci nak membayor loan rumah pastu tetiba lagi dah dapat surat confirmation jawatan.. Alhamdulillah atas semua rezeki melimpah ruah dari Allah swt yang tiada bandingnya.. Syukur sangat setelah selama ini bersesak napas berpusing ligat berpinar biji mata untuk keselesaan hidup, harini dah mampu nak tersenyum walopon bebanan kerja tak pernah surut tapi tu semua rezeki dariNya yang aku terima dengan penuh berlapang dada..


Fuh!
Habis satu harakat menulis..
Tang cerita pregnancy journey, rumah sebijik, jawatan tu nanti lah eh cerita bila ku bebetul ada kelapangan..
Sekarang masa yang ada boleh hapdate seco'et ni aje kekekeke..
Yang lain nanti kita cite k :p
Berdoalah supaya penulis belog ini kembali seperti zaman muda remaja dulu yang sanggup tak tidor malam semata nak hapdate story baru..
Muaaah!


Saturday, April 11, 2015

Hello Vistana Kuantan!



Last week short notice dari boss kena pergi bengkel di Kuantan sudahler esokkannya tu exam tapi ku gigihkan diri balik rumah campak everything kemas baju then buat labeling buku untuk exam. Malam tu tidur ala-ala ayam je sebab takut tak terjaga *sengsara*

yelah dah tidur pun pukul 2 pagi pastu pukul 6 pagi nak kena bangkit dah memang zombi ar mata jawabnya
well being me tidur nak kena cukup at least 10 jam cuba tidur kurang konfem esoknya haru biru hidup pastu semua benda tak boleh generate
orang tanya benda simple pun blur memanjang...
i hate that! sebab masa tu lah akan nampak kebodohan ella yang ntah pape
lagi satu kalau time lapar wuuuuu memang dabel blur ar jawabnya
but Alhamdulillah exam went well walopon mula-mula dapat paper tu gelabah tak tentu pasal cari jawapan tak jumpa jumpa *disaster disaster* nasib baik muhasabah diri terus jumpa jawapan :p

habis exam terus pergi dominos tenkiuuu kak lini for your treat then laju laju balik rumah kejar nak ke kuantan pulak
if you know me well tahu lah betapa ributnya hidupku hari tu
main campak all the books and bags then grab other bag pulak
yelah nak kejar sampai kuantan before 8pm sebab malam tu start bengkel dah
lucky me i'm not driving so bolehlah regangkan kaki badan dalam kereta sambil chit chat and tengok-tengok jalan and finally Alhamdulillah safely arrived dalam pukul 7 camgitu terus check in Vistana Kuantan and dapat bilik ini..
Yeay!
heaven.
Jump into the bed.


a queen bed dan bantal gebu Ya Allah sukanyaaaa dah ler duduk sorang lagilah lompat bintang. Mula mula tawaf bilik pergi buat QC tahap bersih bilik yang ni memang rutin kekadang rasa diri ni sangat annoying tapi adaku kesah hahahaha



Pastu masuk washroom
Ya Allah sukanya tengok sebab sangat tersusun dan bersih
Sikit pun takde kesan air yang tak kering atas lantai and dekat sinki
bagus bagus


toleh belakang tengok bahagian shower pun puas hati sebabnya paip tu simple nak guna
tak macam certain hotel paip bersilang-silang pastu nak guna kena guna pressure tangan nak tolak tarik paip dah ler tuan yang nak guna ni tangan tinggal urat je acane nak push kekuat huhuh


overall vistana kuantan ni oklah untuk stay with family in terms of kebersihan kalau tanya bab makanan not recommended
mostly makanan diorang tasteless dan tak banyak choice sorry to say that tapi nak compare to vistana KL memang yang KL lagi best siket kot
tu my own opinion lah tak tau taste korang kan
anyway i'm happy while staying here

thanks to vistana kuantan staff coz so friendly and help me a lot.
till then see ya!

Monday, January 19, 2015

Alcatel Onetouch Flash

Assalamualaikum!


Pernah dengar tak pasal Alcatel Onetouch?
Menipu sangat kalo tak pernah dengar ibarat lahir zaman millenium tapi yang tak tau smartphone..
Okaylah if korang tak tau meh nak cite sikit salasilah brand Alcatel Onetouch nih huhuhu

Alcatel ini bukan nama orang yek, Alcatel Onetouch ni nama brand smartphone yang diantara 10 jenama terbaik dalam pasaran jualan yang diapit rapat oleh jenama-jenama besar lain. Kiranya Alcatel Onetouch ni ko sebut ceruk kampung pon orang kenal lah.

Sekarang ni banyak smartphone yang femes di pasarankan dan Alcatel Onetouch ni merupakan pencabar terdekat untuk smartphone Xiaomi yang mempunyai harga yang berpatutan namun penuh ciri-ciri menarik.

Bukan tu aje, Alcatel Onetouch ni turut menembusi pasaran Eropah dan Amerika Syarikat kerana ciri dan designnya yang berkualiti tinggi.

Displaying Alcatel_Flash_Poster_3.jpg
 
Selari dengan pelancaran smartphone terbaru ini, Alcatel Onetouch turut melancarkan kempen #BEaFlasher yang mana kempen itu dituju khas untuk penggemar #selfie sekalian.

Displaying Image-1.jpg
My husband always ask me to learn how to take #selfie but I ignore it, here I am flashing you, all my selfie in my phone #BEaFlasher
 
 Meh sini iols nak share siket specification smartphone Alcatel Onetouch Flash nih..

  • Kamera hadapan 5MP HD 
  • Kamera belakang 13MP Full HD
  • Kamera Front memang ready dengan mod kecantikan jadik takperlu sesusah nak g install app lain dah
  • 5.5 inci skrin HD dengan processor OCTA core.. Cun sangat untuk layan movie dengan main game.
  • Bateri tiptop dengan 3200 mAh


 Untuk maklumat lanjut silalah layari Alcatel One Touch Flash dah alang-alang tengok silalah beli terus buat jadi satu koleksi :)