Sunday, July 31, 2011

happy bufday Nur Hidayu Bt Zamani

Happy bufday awak..
semoga awak gembira dengan ucapan dari saya..
saya buat khas untuk awak tau untuk bufday awak yang ke 23 tahun ni..
saya harap awak sentiasa gembira & dimurahkan rezeki bersama keluarga dan yang tercinta di masa depan..
gambar gambar ni khas untuk awak tau, untuk awak sentiasa tahu yang awak sentiasa muda walopon dah umor lapanploh nanti.. 






sopan ayu gila sesuai dengan nama ayu yang ayu...



p/s: happy bufday untuk cik kastam aka cik nisah jugop.. semoga muroh rezeki sokmo.. dari anak perempuan awak seorang jauh dikolumpo..

Selamat Berpuasa semua

Kredit to hidayu zamani belog.. ai kopi paste sebijik sebijik..=p

Do'a Malaikat Jibril adalah sbb:

"Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad,
apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

- Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
- Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami istri;
- Tidak berma'afan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullahpun mengatakan amiin sebanyak 3 kali.
Dapat kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah
dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jum'at.

Tanpa Disedari


11 bulan
banyak kata sudah diucapkan dan dilontarkan
tak semua menyejukkan,


11 bulan
banyak perilaku yang sudah dibuat dan diciptakan
tak semua menyenangkan,


11 bulan
banyak keluhan, kebencian, kebohongan
menjadi bahagian dari diri,


saatnya istirahat dalam "perjalanan dunia"
saatnya membersihkan jiwa yang berjelaga,
saatnya menikmati indahnya kemurahanNya
saatnya memahami makna pensucian diri


Selamat menunaikan Ibadah Puasa
bersama kita leburkan kekhilafan,


Semoga dengan puasa mempertemukan kita
dengan Keagungan Lailatul Qadar
dan kita semua menjadi pilihanNya
untuk dikabulkan do'a - do'a
dan kembali menjadi fitrah


Amin.


"Kepada semua kawan kawan,keluarga dan yang kenal saya, ampun maaf kalau selama ni ada buat salah silap terlepas cakap sampaikan ada yang terguris hati perasaan.Aku insan biasa. :) Bila marah semua benda tak elok keluar tapi bila dah baik malu pulak untuk mintak maaf...biasalah..Ego harus berada di puncak tertinggi kan...hahaha.." - ni pon pakai ayu punye gila malas sekarang nih nak pikir.. ampun ayu..







credit to - http://doa-doa.blogspot.com/

Friday, July 22, 2011

Laici markah A

Laici macam ni baru sedap nak makan gemok montel je berbaloi dengan harganya.. Tak silap papa ella beli aritu sekilo rm28 kot.. Agak mahal lah sikit tapi sangat puas hati.. Bukan selalu dapat makan laici fresh nih bila tiba musim haruslah rembat.. =)




Thursday, July 21, 2011

Keletah Mia Sara yang shomell

Layankan lah entry berkurun kat draf nih..=p

Meh layan keletah Mia Sara sebelum start preview Sekali Lagi, Mia suke betul berjalan sampai mummy dia kejap kejap panggil Mia, bagusnya si kecik ni dia jumpa sesiapa yang dia kenal mesti dia bersalam cium tangan.. So sweet.. Muka pon comey perangai pun elok sedap mata memandang..


aksi mia



yang baju putih tu papa mia & baju orange tu mummy mia

Wednesday, July 20, 2011

lu nak tipu salah orang lah Maybank

MayBank pelsu nih nak tipu salah orang lah..
nak tipu budak security memang bunguks lah kan, beria ko antar email ko ingat aku nk kelik? sorry der gua tak layan lu..
Gua layan rimau kuning ori jek..
muahahaha...
gila bongkak ayat..


oppsss...
to readers yang tak tahu meh sini nak kasik tau..

If korang dapat email daripada mana mana bank bukan hanya Maybank yang request untuk korang update profile lah, update email lah, update account lah TOLONG lah jangan percaya TOLONG lah jangan klik sebab itu semua adalah DUSTA TIPU belaka.. Bank tak kan mintak user update apa apa ikut email, memang korang nampak macam real sebabnya diorang copy dari website yang betul tapi tu semua tak betul.. Nak confirmation tengok URL link tu or senang lagi call terus bank tu.. Kalo korang klik kat link yang dalam email tu kang esok ada berita keluar tv3 sudah tertipu.. Pokoknya sekarang delete terus email sampah sarap macam tu tak payah klik.. Itu semua phishing tangkap duit orang bukan fishing yang tangkap ikan tau! 


nih contoh email yang pelsu.. kat situ boleh tengok dengan jelas penipuan kerana email sender tu adalah "Grassmstr@aol.com"






ingat JANGAN KELIK!

Thursday, July 14, 2011

Nasi padang Sararaso

Korang pernah makan nasi padang tak?
Bukan makan nasi kat padang tapi nasi padang, makanan nasi ni famous kar Indonesia first time makan dulu pun masa pergi Tanjung Pinang. Mula mula tu macam "eh ape nih saya tidak minta yang ni, yang ni juga enggak mau buk, mau nya hanya ini kok, lain nya ibu simpan yaa" tak sempat ibu tu nak angkut balik papa ella jawab "enggak apa apa tinggalkan aja disini" terus ella cakap kat papa ella "pa kan kite takboh lauk nih suruh ah ye ambik balik, sayang ke dia kekgi ye buang" papa ella jawab "kalo takboh makan tinggal je lah doksohcare kekgi ye dok kire lah ye ambik sipang balik" kemaluan ella disitu.

yelah mana nak tau kan memang macam tu cara makan hidang kat sana, orang kampung sejati dari Mesia gini lah rupanya..=p

Sekali hidang lauk adalah dalam 15 lauk tapi semuanya dalam kuantiti yang siket la, kalo nak tambah boleh je mintak lagi takde masalah korang makan korang bayar kan bukannya taknak bayar.. Paling best sambal cili hijau kot nama je cili tapi pedas lite lite je mameng sedap siap terfikir kalo bungkus balik Terengganu agak agak basi tak.

Kat Mesia nih mana lah nak cari nasi padang yang marveles macam kat Indon sana eh.. Yang lauknya sebijik macam kat sana.. Telan air liur lah pulak.. Haisssh... *Paaaa bila nok g lagi nih.. Buleh shopping lalu seroung.. 

Saja nak menguji tahap terliur korang jadi dengan suka citanya ella tunjukkan lauk lauk nih, kalo korang tengah lapar memang molek sangat lah tengok terus kenyang.. kekekeke..

pa get ready baca doa kazen senget boleh nak pose dulu

pa dah kenyang kazen senget mintak nak makan lagi. eh oppps!


dua tiga entry nih cerita pasal makanan je kan.. perot oh perot~

Wednesday, July 13, 2011

JcooL tetiba pulak terasa nak makan

Tengah syiok belek gambar lama dalam lappy tetiba ternampak gambar JcooL nih... Terus terasa nak makan.. Macam dah lama je tak melahap benda alah ni..

JcooL nih spesies Tutty Fruity jugak cumanya dia sudah setkan korang nk yang single ke, couple ke ataupun sharing topping korang pilih sendirik tak payah nak timbang timbang sebab nya harga sudah ditetapkan.. Tapi ella selalu pelahap sharing sebab nak makan banyak.. hikhikhik..

pilih mana satu pilihan mulut

pastu pilih topping dia pulak nak apa

tadaaaa siap!




Tuesday, July 12, 2011

Officially "Ethical Hacker" sudah sekarang..
walopon markah hanya 86.53% tapi tetap lulus kalo tak lulus mau meroyan RM600 melayang sijil terbang..
sakit kepala otak duk jawab soklan Ec-Council bagi nih, sape lah yang pandai sangat buat soklan nih dah lah tiap sorang lain set takde maknanya ko nak meniru.. Exam 4jam pon tak cukup..

Alhamdulillah lulus..