Sunday, September 2, 2012

Tutorial Reply Button Pada Komen Blogger

Assalamualaikum!



Harini saya sangat rajin nak buat tutorial macam mana nak buat Reply button dekat setiap komen macam dalam gambar kat bawah ni. Ingatkan susah rupanya kacang dal je tak sampai 5 minit dah siap saya buat suka suka.

Mula-mula korang kena pergi dekat Setting > Other > Allow Blog Feed then pilih Custom pastu untuk Per-Post Comment Feeds pilih Full. Jangan lupa Save kang ada yang buat seploh kali tak jadi.



Lepas dah settle tu korang pergi pulak dekat Setting> Posts and Comments > Comment Location dan pilih Embedded. Yang ni pun jangan lupa tekan butang Save jugok.



Then pergi check dekat blog korang tengok jadi ke tak apa yang di idamkan tu. Senang je kan main klik klik save siap. Terus semangat nak reply komen sensorang walopon hakikatnya seorang nak komen pun payah HAHAHA. Tutorial ni saya belajar kar SINI then saya share pulak dengan korang :)

9 comments:

  1. yeayyy...dah jadi....bestnya....thanks ella

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay! sama2 akak share apa yg tahu je ni hehehe

      Delete
  2. WAHH..LEH AKAK TRY NNT..XSANGKA TUPANG SKAKI MASUK N3..HAHA
    DH LAMA NK BUAT TP X RETI..THANK 4 DE TUTO DEAR!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa blh bt sekarang kak :P
      auwwww femes uolsss *bajet blog ella femes hahahaha*

      Delete
  3. saya dah buat, tp x jumpa pun reply button..can u help me?? reply to my email: aemyifo24@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing!!!! I searching for this to apply to my blog!!! Thanks so much!!!!

    ReplyDelete
  5. kat saya punya takde per post comment tu pun?saya buat tak jadi huhu. can u help me sis?hehe

    ReplyDelete

Cakap memolek neh.. trime kasih ^_^