Sekarang ni ai jadi bibik kat rumah mem beso kasi arahan ikut henfon bibik kena buat semuanya. Yang penting bila mem beso balik terus ketong keletang je kat dapur tak payah nak edisi potong memotong.
Bila dah jadi bibik haruslah dengo cakap mem beso, bila mem kate A maka A lah yang jalan tapi kekadang bibik kedaung jugak hahaha. Biasalah bibik rock bangun tidur matahari cecah bumi lepas tu leban depan laptop baru buat arahan mem beso.
Arini mem beso ajar tips nak kasi timun rangup jadi bibik laksanakan tugsan
Mula mula ambil timun lepastu ambik garpu. Lepas tu gores kulit luar timun dengan garpu secara memanjang hingga keseluruhan timun. Tengok gambar timun masa depan kalau tak paham yer. =P
Lepas tu potong timun masam biasa. Kalau nak membulat sila potong bulatkan timun tu kalau suka memanjang pon boleh potong secara memanjang timun itu. Siap settle semua ambil semua timun yang dah potong tadi letak dalam mangkuk.
Kemudian ambil mangkuk berisi timun tadi dan letakkan air sejuk, ni kira air paip pon boleh janji bukan air panas ataupun suam. Rendam dalam 5 minit gitu lepastu toskan dan selamat menjamu selera dengan timun rangup kruk krak.
comel je garpu dye..skali tgk cm kaki ayam pon de..hihihihi...
ReplyDeletejgn marah ye