Friday, June 22, 2012

Contest Nando's Minggu 1 : "We Grill Champions"

Assalamualaikum!


* Contest Minggu 1 - TAMAT dengan rasminya* siapakah pemenangnya? jeng jeng jeng.. Kasi saya mentelaah satu persatu pantun korang, nantikan Contest untuk Minggu 2 bermula Isnin depan ^.^*


Update 1: Tinggalkan jawapan (pantun) anda di bahagian komen lengkap beserta Nama penuh, Email, URL blog & Twitter handle

Update 2: Setiap minggu saya akan pilih seorang (1) pemenang, jadi akan ada 4 pemenang sepanjang contest ini berlangsung. 

Yeay! buat julung kalinyaa saya buat contest. Teeeenkiuuu to Nando's Malaysia sebab sudi menaja hadiahnya weeehoooo >.< Kita kasi tau hadiahnya dulu ea supaya orang teruja nak join * macam ramai je nak join hahaha* Makanya hadiah untuk sepanjang contest ini berjalan adalah 1 x Nando's Peri Platter (for 4pax) bernilai Rm62. 


Contest  "We Grill Champions" ini akan berlangsung selama 4 minggu bermula 18 june 2012 sehingga 13 julai 2012 dan setiap minggu saya akan memberi satu task untuk korang semua. Tapi jangan bimbang task yang saya beri tu senang  aje kenyit mata pon buleh jawab hehehe.


So untuk minggu pertama ni apa yang korang perlu buat adalah reka satu rangkap pantun berdasarkan video dibawah ini. Terpulang kepada korang nak reka tunggang terbalik ke terlingkup tergolek ke janji sekreatip yang mungkin dan wajib ada perkataan Nando's, Macho Kai dan Harry Kok.


video


Syarat-syarat untuk contest ni adalah:-

1) Segala keputusan adalah muktamad. Sebarang perubahan tertakluk kepada pihak penganjur.
2) Pantun mestilah 4 kerat dan mempunyai jeda yang sama dibelakangnya contohnya gini:
   Satu dua Macho Kai berlari
   Manakan sama  Harry Kok idaman
   Tiga empat kedai ku mencari
   Akhirnya Nando's jadi pilihan

3) Tarikh tutup untuk Contest Nandos Minggu 1 : "We Grill Champions" adalah 22 June 2012 Jam 6 ptg.
4) Tinggalkan komen anda di bawah entri ini beserta Nama penuh, Email, URL blog & Twitter handle. *Saya akan publishkan semua komen selepas tarikh tutup*
5) Setiap seorang hanya boleh tinggalkan satu komen sahaja, jika terlebih saya akan pilih jawapan yang pertama disubmit sahaja mengikut waktu dihantar.
6) Hadiahnya adalah berupa 1 x Nando's Peri Platter (for 4pax) bernilai Rm62.


Update: Peserta mestilah mempunyai account blog ataupun twitter ^.^


Pemenang akan dipilih oleh saya sendiri dan jadinyaaa, selamat mencuba korang semua. Selamat memerah otak untuk mereka sekreatif mungkin serangkap pantun 4 kerat korang orite. Jangan lupa tarikh tutupnya :) Selamat berjaya.

9 comments:

  1. Waaah, menarik contest. Boleh join ke? hihihii

    ReplyDelete
  2. http://kancil8349.blogspot.com/2012/06/contest-nandos-minggu-1-we-grill.html

    ReplyDelete
  3. mcm best jer..tp along ko ni x kretip la ella...huhu..tp boleh la kot kalau nak cuba..

    ReplyDelete
  4. Perut lapar bagai nak gila,
    Eh patutlah sebab dah masuk waktu tengahari,
    Harry Kok dan Macho Kai kata mahu belanja,
    Apa lagi jomlah pegi Nandos's ada ayam peri-peri.


    Twitter: @zhidayu
    Blog:zhidayu.wordpress.com

    sile pilih saya sebagai pemenang walopon pantun x de kaitan dengan video.ni submit guna phone cap ayam x support vid.hehehe.

    Pantun hak cipta terpelihara,
    Hidayu Zamani ;)

    ReplyDelete
  5. pantun saya berbunyi:

    Bila Harry Kok bercerita pasal cita-citanya,
    Bukan main si Macho Kai sakan dok mengata;
    Tapi saya tak kisah pasal dorang berdua atau sesiapa,
    Cuma nak mencekik Nando's bersama Babang tercinta.

    wee ;D

    Nama : NURUL HIDAYAH BINTI A.HAMID
    Email : nurulhidayahamid@gmail.com
    URL Blog : yayaqazrin.blogspot.com
    Twitter : @yayaqazrin

    ReplyDelete
  6. waaa ni pantun saya tapi xtau betul ke x :

    Batang ubi dikerat-kerat,
    Tanah dirata tanam benihnya,
    Harry Kok di Timur Macho Kai di Barat,
    Nando's di utara pilihan akhirnya.

    @nanaradieha

    ReplyDelete
  7. Macho Kai ada gaya ada stamina
    Tengok dia kat Nando Peri Peri
    Jom makan Cataplana kat sana
    Itulah sumber protein hari-hari!

    Nama penuh: Wah Li Lian
    Email: wahlilian@yahoo.co.uk
    URL blog: methecontradiction.blogspot.com
    Twitter handle: @lilianwah

    ReplyDelete
  8. adoiii..camne nk buat pantun ni..failed btol bab2 mereka2 ni..huhuhu

    ReplyDelete
  9. Letih berjalan, Harry Kok lesi
    Macho Kai penat, dah taknak jalan
    Perut lapar minta diisi
    Nando's juga jadi pilihan

    :)

    ReplyDelete

Cakap memolek neh.. trime kasih ^_^